Skip to main content

#59 Het effect van (kerk)woorden

Het gaat concreet om ‘mogen’ en ‘mooi’

Dick en Renco in gesprek over het bovengemiddelde gebruik van de woorden ‘mogen’ en ‘mooi’ binnen de kerk, en wat daar het onbedoelde bijeffect van is.
| Renco Schoemaker

Op 2e Paasdag namen we zonder al teveel voorbereiding een aflevering op die we soepel vonden lopen. Of dat met het (bewuste) gebrek aan voorbereiding ligt, valt te betwijfelen, maar het onderwerp lag ons nauw aan het hart. Het is soms lastig er de vinger op te leggen, maar de ene opname loopt nu eenmaal beter dan de andere. Ik heb er maar een braaf, mooi plaatje bij gezocht.

Show notes

Renco en Dick merken op dat de woorden ‘mogen’ en ‘mooi’ bovengemiddeld worden gebruikt wanneer je elkaar vanuit of in de kerk treft. Ze snappen waar deze woorden vandaan komen en waarom ze zoveel klinken, en discussiëren dus vooral over de onbedoelde effecten. Een woord dat in ieder geval klinkt is passiviteit en voor de rest moet je toch echt gaan luisteren ;-)

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.