Skip to main content

#58 Protestanten over katholieken

Dick en Renco in gesprek over de belerende toon die protestanten (kunnen) aanslaan tegen katholieken: Andries Knevel en Thomas Quartier figureren.
| Renco Schoemaker

Ik (Renco) luisterde de (nieuwe) podcast ‘Het gedeelde woord’ en in aflevering 5 raakte ik nogal gefrustreerd en dus tipte ik Dick. Die luisterde ook en in deze aflevering proberen we te ontleden waar die ergernis vandaan komt. Andries moet het daarbij wel ontgelden al proberen we op het einde dit nog wat recht te breien. De afbeelding bij de podcast is voor de eerste keer een volledig door AI gegenereerde afbeelding (gemaakt met Midjourney). T’is maar dat je het weet.

Show notes

In deze aflevering mopperen Dick en Renco over de toon die (zij) protestanten kunnen aanslaan tegen katholieken. Ze gaan daarbij ook te rade bij zichzelf, maar ventileren eerst hun frustratie bij aflevering 5 van de podcast ‘Het gedeelde woord’. Andries Knevel wordt opgevoerd als vertegenwoordiger van de protestanten die soms wat belerend en neerbuigend praat met/over katholiek Thomas Quartier. Want die katholieken lezen de bijbel niet, toch?

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.