Skip to main content

#45 Schrale kerkdienst

Dick vertelt in deze aflevering over een zogenoemde schrale kerkdienst waar hij onlangs bij was. Renco en Lennert zoeken naar zijn punt.
| Renco Schoemaker

Zo’n avond waar de eerste intro al opnieuw moet. Het bleef een beetje zoeken tussen Dick enerzijds en Lennert en ik anderzijds. Iedere keer als we dachten: ja, hij bedoelt dit, dan bleken we er naast te zitten. Toch hebben we elkaar uiteindelijk gevonden én begrepen, meen ik. Er blijft inhoudelijk veel liggen tijdens een dienst/preek wanneer er wordt gepoogd aan te sluiten op de actualiteit (in dit geval Halloween). Vandaar dat woord schraal.

Show notes

Dick vertelt in deze aflevering over een zogenoemde schrale kerkdienst waar hij onlangs bij was. En hoe hem dat tot de gedachte bracht: meer bezig zijn met God lijkt juist beter te lukken buiten de kerk. Hoe dat precies zit, daar proberen Lennert en Renco in deze aflevering zicht op te krijgen door Dick hierop te bevragen. Een zoektocht on air.

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is krap 40 jaar, man en vader van twee. Hij is ouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en podcasts maken. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.