geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog of podcast van Dick en/of Renco. Lees en luister mee.

 

#42 Geloofsgroei door leeftijd?

Over de invloed van ouder worden op je geloof

Lennert, zijn vader Bert en Renco gaan nog een tweede keer in gesprek over geloofsgroei. De vorige aflevering ging over (s)preken en deze gaat over ouder worden.
| Renco Schoemaker

“Ik hoop dat een (geloofs)impasse een positieve verdieping zal geven en gewoon een proces is waar ik doorheen moet. Waarover ik later zal zeggen: het is goed geweest en ik ben nu ‘beter’ in geloven.”

Het was warm die avond, erg warm. Maar we lieten ons niet uit het veld slaan en namen met natte ruggen nog een tweede aflevering op van het beoogde tweeluik. Met 65 jaar op de teller kon Bert delen vanuit zijn ervaring over dit onderwerp daar waar Lennert en ik, Renco, ons bescheidener moesten opstellen. Maar het weerhield ons er niet van er vanalles over te vragen en van te vinden. Het leuke van twee afleveringen achter elkaar opnemen – ook nog eens in elkaars verlengde – dat je er lekkerder/leuker/prettiger/meer ontspannen in zit. Benieuwd of dat ook te horen is als luisteraar..

Show notes

Deze aflevering – deel twee van een tweeluik – gaat verder op het onderwerp geloofsgroei, of -ontwikkeling zo je wil. Betekent ouder worden ook wijzer worden en volwassener worden in je geloof? Ervaringsdeskundige Bert – ten minste qua leeftijd – laat zich niet gek maken door zijn zoon Lennert of door Renco. Het werd een interessant gesprek in een steeds warmer wordende podcaststudio..

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

copyright © geloofsvoer - 2013- - powered by YOOtheme.

volg ons   —