Skip to main content

#37 Rolmodellen

Een gesprek over gewenste rolmodellen als tiener, en gevonden rolmodellen als dertiger.

We hebben of willen allemaal rolmodellen, ook in ons geloof. Dick en Renco gaan er over in gesprek in deze nieuwe aflevering van geloofsvoer gesprek.
| Renco Schoemaker

Een nieuwe aflevering waarin het gezamenlijk in één en dezelfde ruimte al als heel normaal voelt. Aan de audio valt nog wel iets te verbeteren, maar daarvoor moet externe kennis worden aangewend! Een heuse keuvelintro verder gaan we in gesprek over rolmodellen zonder dat we dat heel dicht bij huis brengen. Over je eigen gezin praten in deze context vonden we nog wat spannend, maar wie weet! Wat maakt dat iemand een rolmodel voor je is in je geloof? En verandert dat over rijd? Dick en Renco in gesprek.

Show notes

Als tiener zagen Dick en Renco als snel dat verreweg de meeste christenen niet echt tof waren, terwijl dat toen zeker had geholpen (we waren al in de minderheid). Pas op latere leeftijd ontdekten ze beide dat tof zijn in je geloof, zogezegd, een heel andere vorm aan kan nemen. Een christen zijn in het normale leven en daar als heel gewoon over (willen) praten. Nou ja, een gesprekken over rolmodellen anno vroeger en anno nu.

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.