Skip to main content

#35 Pionieren

Een gesprek over de grenzen van (kerk)pionieren.

Dick en Renco gaan in gesprek over mogelijke grenzen van het pionieren binnen de kerk. Nieuwe vormen kunnen losraken van de kern. Maar wat is die kern dan?
| Renco Schoemaker

Zo langzaamaan professionaliseert de podcastuitrusting van geloofsvoer gesprek. De technische skills om dat om te zetten naar een kwalitatief goede opname blijven soms nog wat achter, en dat speelt ook wat in deze aflevering. Onwetend daarover vonden Dick en ik het aangenaam weer ‘in het echt’ op te nemen en dat voor het eerst met z’n tweeën. Uiteraard namen wel al eerder in het echt op met ook Lennert (blijven we doen natuurlijk!). Een gesprek over de grenzen van (kerk)pionieren.

Show notes

Kerken pionieren. De één meer dan de ander. Zoekend naar nieuwe vormen van kerk-zijn kan het zijn dat je een belangrijk ingrediënt kwijtraakt. Eén die onmisbaar blijkt. Hoeveel moeten we ons best doen in het (uit)vinden van nieuwe vormen? Dick en Renco delen in dit gesprek hun gedachten hierover.

O ja, ze nemen voor het eerst samen in één ruimte een podcast op (zonder Lennert). De geluidskwaliteit lijdt er direct onder..

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.