Skip to main content

#32 Afstand en vergeestelijking

Over hoe de vergeestelijking van praktische zaken tot afstand en minder betrokkenheid kan leiden.

Dick en Renco in gesprek over de afstand die de vergeestelijking van praktische (kerk)uitdagingen kan opleveren. Zijn praktische zaken óók altijd geestelijk? Luister mee en reageer.
| Renco Schoemaker

“Is een praktisch kerkprobleem (blijvend) vergeestelijken een ongewenste relativering met als mogelijk resultaat het voortbestaan van het probleem?”

Een gesprek dit keer tussen Renco en Dick over het onderwerp van vergeestelijking. Het is daarbij soms lastig daarover respectvol en met eerbied te praten, maar geloof me dat onze intenties goed zijn. Renco was weer een week uit quarantaine, maar klinkt nog wat anders. Gelukkig zag Dick er vooral wijsheid in. Oh, nee. Dat was omdat hij een jaartje ouder werd. Hoe dan ook, luister met ons mee over afstand als ongewenst bijproduct van vergeestelijking binnen de kerk.

Show notes

Dit keer een gesprek tussen Dick en Renco over de afstand die de vergeestelijking binnen de kerk kan oproepen. Renco voelt zowel voor de geestelijke als de praktische kant van de kerk, maar vraagt zich af of het beter is wanneer ze niet te lang parallel lopen. En uiteraard komt ook de kerktaal weer langs, als het gaat om ongewenst afstand creëren.

Luister deze aflevering op YouTube

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is krap 40 jaar, man en vader van twee. Hij is ouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en podcasts maken. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.