Skip to main content

#31 Een boekenclub, huh?

Dick en Renco ontdekten dat een bijeenkomst van liefhebbers het beste werkt

Nietsvermoedend bezochten Dick en Renco een boekenclub rond het boek Raak De Wonden Aan van Thomas Halik. Het bleek geen lezing, maar was erg interessant. En niet alleen vanwege het boek.
| Renco Schoemaker

“De druk moet er af om doordeweekse (kerk)bijeenkomsten vooral een stichtelijke inhoud te willen geven. Het voelt vaak zo onnatuurlijk aan.”

Er zijn culturele slash religieuze activiteiten en bijeenkomsten waarbij Dick en ik op elkaar terugvallen. Menig vriend zou ik een mogelijke bevreemdende ervaring niet willen aandoen óf al uit ervaringen weten dat hier geen interesse voor is. En natuurlijk vind ik ze zelf ook niet allemaal even geslaagd. Maar de wens tot proberen, tot proeven is er. Zo ook bij ons beide rondom een reeks van vier lezingen over het boek Raak de Wonden Aan van Thomas Halik. In deze aflevering blikken we terug op deze eerste avond: waarom sprak is dit aan? Op voorhand en tijdens?

Show notes

Nietsvermoedend gingen Dick en Renco op bezoek bij een boekenclub vanuit het Dominicanenklooster in Zwolle. Althans, dat bleek het te zijn. Het woord lezing hadden ze niet goed gelezen… Niettemin werd het een boeiende, eerste avond rond het boek ‘Raak de wonden aan’ van Thomas Halik. Waarom? Dat hoor je in deze aflevering.

Luister deze aflevering op YouTube

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is krap 40 jaar, man en vader van twee. Hij is ouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en podcasts maken. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.