geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog of podcast van Dick en/of Renco. Lees en luister mee.  

#30 Doordeweekkerk

Hoe kan een kerk er doordeweeks uitzien en mag dat ten koste gaan van de kerkdienst op zondag?

De kerkdienst altijd met stip op 1? Dick en Renco verkennen een meer doordeweekse invulling van de kerk, maar bovenal de vraag hoe dat zich verhoudt tot de zondag.
| Renco Schoemaker

“Veel (kerk)vormen zijn zoveel aansprekender dan die zondagochtendienst.”

Sommige afleveringen zijn meer gestructureerd dan andere en in deze aflevering tasten Dick en Renco af hoe een kerk er doordeweeks uit kan zien. Vaak komen activiteiten op andere dagen dan de zondag ‘er bij’ en dat wil nog wel eens het enthousiasme temperen. Is het die kerkdienst op zondag die ten alle tijde met stip op één moet staan? We zijn beide geneigd daarop snel ja te zeggen, maar doen in deze aflevering ons best dat anders te bekijken. O ja, Dick nam liggend op bed deel, maar het zichtbare discomfort leek het niet te deren. Knap!

Show notes

Wie denkt aan de kerk, denkt zeker (ook) aan de dienst op zondagmorgen. Op de zondag, rustdag valt het hoogtepunt van het kerkelijk weekritme en Dick kaart aan of dat nog wel toekomst heeft onder de jongere generatie. Samen zoeken de heren naar een betere balans tussen de zondagkerk en de doordeweekkerk.

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

copyright © geloofsvoer - 2013- - powered by YOOtheme.

volg ons   —