geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog of podcast van Dick en/of Renco. Lees en luister mee.  

#29 Waarheidszoekers

In gesprek over je neiging complotten te willen ‘debunken’ (ontmaskeren) en waarom dat totaal zinloos blijkt.

Ditmaal een gesprek tussen Dick en Renco over de lastigheid van het complotdenken anno nu. Zitten we nog in wel dezelfde werkelijkheid?
| Renco Schoemaker

“Complotten hoeven alleen nog maar te voldoen aan iemands individuele, particuliere logica.”

Toegeven, Renco was en is zeer enthousiast over het boek Waarheidszoekers van Cees Zweistra. Eerst al een blog, met zo’n (1) in de titel waaruit je opmaakt dat je er nog niet vanaf bent, en nu dit. Ja beste mensen, na een geschreven poging nu ook in de podcast aandacht voor het complotdenken. Dick toont zich een geoefend luisteraar – ofwel een goede vriend – als Renco zijn opgedane kennis etaleert. Niettemin het luisteren waard, hoop ik toch.

Show notes

Vorige week al op de blog, en nu ook in de podcast: het boek Waarheidszoekers van Cees Zweistra. Een gesprek tussen Dick en Renco over het complotdenken anno nu. Omdat we allemaal wel een tijdens corona geradicaliseerde persoon kennen. Je eerste reactie is waarschijnlijk het ‘debunken’ (ontmaskeren) van het complot, maar je hebt vast ook al gemerkt dat dát niet werkt. Waarom niet? Luister mee..

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

copyright © geloofsvoer - 2013- - powered by YOOtheme.

volg ons   —