geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog of podcast van Dick en/of Renco. Lees en luister mee.  

#28 Individualisme

Kan onze aanleg naar een groter verhaal, naar iets dat boven onszelf uitstijgt, worden gevonden in uitsluitend de horizontale verbanden die het seculiere individualisme biedt?

Dick en Renco gaan in gesprek over de zoektocht naar een groter verhaal, naar iets dat boven onszelf uitstijgt en de relatie tot het seculiere individualisme.
| Renco Schoemaker

“Menig niet-gelovige zal het eens zijn dat religie, of meer specifiek: het christendom, goede kaarten heeft voor het (in)richten van je leven in relatie tot anderen. Maar..”

Na een per abuis te vroeg online gezette postcast leek het even verdacht rustig, maar geen zorgen: we zijn er gewoon weer met een nieuwe aflevering. Ditmaal een gesprek tussen Dick en Renco en dus weer zonder Lennert. We proberen er ondanks dat het beste van te maken ;-) Dit keer besloten we wat meer open te laten waar het gesprek ons heen zou voeren. Of dat bevalt is aan jou. En zoals altijd: laat een berichtje achter wanneer je wilt reageren.

Show notes

In de huidige maatschappij lijkt de nadruk te liggen op het individu. Als individu heeft iedereen het recht zich bezig te houden met bijv. existentiële vragen en zingeving. Horizontale en verticale verbonden spelen daarbij een rol al zegt de seculiere individualist zijn/haar vragen kwijt te kunnen in uitsluitend het horizontale: de relaties met anderen. Religie heeft wat Dick en Renco betreft goede kaarten voor beide dimensies, maar lijkt toch voor veel mensen geen serieuze optie. Of een optie die niet serieus overwogen wordt. Hoe zit dat?

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

copyright © geloofsvoer - 2013-

Powered by YOOtheme.