geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog of podcast van Dick en/of Renco. Lees en luister mee.  

#21 Vakman, maar wel christen

Kan een goede, objectieve journalist tegelijkertijd ook een christelijke journalist zijn?

Een gesprek tussen Lennert en Renco over de zin en onzin van degelijke, objectieve én christelijke journalistiek. Vakman, maar wel christen… Wat roept dat bij jou op?
| Renco Schoemaker

Een nieuwe aflevering van geloofsvoer gesprek; wederom tussen Lennert en Renco omdat Dick zijn gezinsuitbreiding viert. De beide heren luisterden een gesprek tussen Rutger Castricum (Powned) en Thijs van den Brink (EO) over de uitspraak van Rutger dat hij Thijs liever niet aan tafel ziet bij Op1. Weliswaar een vakman, ‘maar ook christen’. Het blijkt dat Rutger een nogal curieuze en kinderachtige opvatting heeft over het geloof en het christelijke wereldbeeld van Thijs. Heeft hij niettemin een punt? Je kan reageren door onderaan een berichtje achter te laten.

“Van een politiek verslaggever bij de NOS wil je ook niet weten op welke partij hij/zij stemt.”

#21 Vakman, maar wel christen

Show notes

Kan een goede, objectieve journalist ook een christelijke journalist zijn? Staat een christelijke levensovertuiging het uitoefenen van bepaalde beroepen deels in de weg? De zin en onzin hiervan bespreken Lennert en Renco in deze aflevering. Wie meer wil lezen:

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Blogs lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

copyright © geloofsvoer - 2013-

Powered by YOOtheme.