geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog of podcast van Dick en/of Renco. Lees en luister mee.  

#7 Christelijke politiek

Meerdere lijsttrekkers zijn christelijk, maar de partijprogramma’s lopen nogal uiteen. Hoe zit dat?

In het kielzog van de verkiezingsuitslag praatten Dick en Renco over wat christelijke politiek eigenlijk inhoudt. En welke rol de Bijbel daarbij speelt.
| Renco Schoemaker

“Een ander heeft weer andere inspiratiebronnen, die erkent die bijbel niet als zodanig, maar we vinden elkaar in het gezamenlijke resultaat.”

In het kielzog van de verkiezingsuitslag namen Dick en Renco een episode op over christelijke politici n.a.v. een reeks interviews met lijsttrekkers in Trouw. Halveweg viel de verbinding spontaan weg (we nemen de podcasts beide vanuit huis op) dus het geheel is wel aan elkaar geplakt, zogezegd. Net als bij de vorige aflevering hebben we er nog enkele bonus minuten bij aan geplakt.

Show notes

In aflevering 7 gaan Dick en Renco in gesprek over verschillende lijsttrekkers die een gelovige achtergrond hebben en zichzelf in meer of mindere mate als gelovig beschouwen. Toch lopen de verkiezingsprogramma’s van deze partij nogal uiteen. Hoe zit dat? En neem je als christelijke politicus je geloof mee naar je werk? Op welke manier?

De interviews in Trouw waar naar verwezen wordt:

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

copyright © geloofsvoer - 2013-

Powered by YOOtheme.