Skip to main content

#6 Geloofsopvoeding

Met gesloten scholen en kerken lag ineens alle verantwoordelijkheid op de schouders van de ouders. Oei?

Vandaag gaat het in de podcast over de lastigheden van geloofsopvoeding, en dan vooral over de onterechte relatie tussen je eigen voor- en afkeur daarbij.
| Renco Schoemaker

“Je moet geen gingen gaan doen waar je niet achter staat want dan houd je het niet vol, maar aan de andere kant ligt solo-religiositeit op de loer.”

Na een wat korte aflevering 5 is vandaag aflevering 6 juist weer wat langer. Met zowaar een paar bonusminuten omdat Dick en ik nog wat napraatten. Het gaat over de druk die geloofsopvoeding met zich mee kan brengen, de sleur daarin én de sterke neiging om vooral je eigen voorkeur en afkeer (onterecht) een plek te geven in die geloofsopvoeding. Ook een mening over dit onderwerp? Laat dan een reactie achter onderaan deze pagina!

Show notes

Vandaag gaan Dick en Renco in gesprek over de druk, en het gevoel van falen als het gaat om geloofsopvoeding. Besteden we die niet liever (grotendeels) uit aan de kerk en de basisschool? Maar wat als die dicht zijn? Maar ook los van corona blijft het zoeken, zo blijkt.

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.