geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog of podcast van Dick en/of Renco. Lees en luister mee.  

#6 Geloofsopvoeding

Met gesloten scholen en kerken lag ineens alle verantwoordelijkheid op de schouders van de ouders. Oei?

Vandaag gaat het in de podcast over de lastigheden van geloofsopvoeding, en dan vooral over de onterechte relatie tussen je eigen voor- en afkeur daarbij.
| Renco Schoemaker | Reageren

Na een wat korte aflevering 5 is vandaag aflevering 6 juist weer wat langer. Met zowaar een paar bonusminuten omdat Dick en ik nog wat napraatten. Het gaat over de druk die geloofsopvoeding met zich mee kan brengen, de sleur daarin én de sterke neiging om vooral je eigen voorkeur en afkeer (onterecht) een plek te geven in die geloofsopvoeding. Ook een mening over dit onderwerp? Laat dan een reactie achter onderaan deze pagina!

“Je moet geen gingen gaan doen waar je niet achter staat want dan houd je het niet vol, maar aan de andere kant ligt solo-religiositeit op de loer.”

#6 Geloofsopvoeding

Show notes

Vandaag gaan Dick en Renco in gesprek over de druk, en het gevoel van falen als het gaat om geloofsopvoeding. Besteden we die niet liever (grotendeels) uit aan de kerk en de basisschool? Maar wat als die dicht zijn? Maar ook los van corona blijft het zoeken, zo blijkt.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Blogs lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populair op dit moment

  • God 9.0 – over godsbeelden

    In de komende podcast hoop ik met Dick van gedachten te wisselen over godsbeelden. Wat zijn dat eigenlijk? Het raakt aan een boek dat ik …
  • #12 Rationeel geloof

    Op uitnodiging van mij keken we beide een aflevering van het programma Andries, met daarin als gast Jurjen van Houwelingen. Vervolgens ov…
  • Alles is gezegend

    In 2020 kwam Typhoon met zijn nieuwe album: Lichthuis. Het was alweer even geleden dat Typhoon van zich liet horen. Na het succesvolle vo…

copyright © geloofsvoer.nl - 2013-2021