geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog of podcast van Dick en/of Renco. Lees en luister mee.  

#1 Heilig en profaan

Over het onderscheid tussen heilig en profaan

In deze eerste episode van de podcast praten Dick en Renco over het onderscheid tussen heilig en profaan n.a.v. het kruisigem fragment in het Sinterklaasjournaal.
| Renco Schoemaker | Reageren

Vandaag de allereerste episode van de geloofsvoer gesprek hier online! Na wat technische voorbereidingen, aanschaf van twee microfoons en diverse proefopnames vonden we dit publiceerbaar. Onze eerst stap in het land der podcasts. We hopen met regelmaat een podcast te publiceren met een lengte van maximaal 30 minuten. Het zijn letterlijk gesprekken tussen mij en Dick over onderwerpen waar we ook over (blijven) bloggen. Reactie op de podcast? Plaats ‘em hieronder!

“Als iemand een cartoon maakt van Jezus, dan denken wij niet: dat is echt Jezus. Wij denken: dat is iemand die een tekening maakt over Jezus.”

#1 Heilig en profaan

Show notes

In deze eerste episode van de geloofsvoer gesprek podcast praten Dick en Renco over het onderscheid tussen heilig en profaan n.a.v. het ‘kruisigem’ fragment in het Sinterklaasjournaal. Ook gaan ze kort in op een recent interview met Typhoon waarin hij stelt dat zoeken toch vooral op instemming kan rekenen, maar het vinden een stuk minder.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Blogs lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populair op dit moment

  • God 9.0 – over godsbeelden

    In de komende podcast hoop ik met Dick van gedachten te wisselen over godsbeelden. Wat zijn dat eigenlijk? Het raakt aan een boek dat ik …
  • #12 Rationeel geloof

    Op uitnodiging van mij keken we beide een aflevering van het programma Andries, met daarin als gast Jurjen van Houwelingen. Vervolgens ov…
  • Alles is gezegend

    In 2020 kwam Typhoon met zijn nieuwe album: Lichthuis. Het was alweer even geleden dat Typhoon van zich liet horen. Na het succesvolle vo…

copyright © geloofsvoer.nl - 2013-2021