Skip to main content

Night Verses – Arrival

Wanneer je zanger de band verlaat kan je ook doorgaan zonder

Met het arriveren van de zomer opent Renco zijn lyric post reeks met instrumentale pracht van Night Verses: Arrival. Laat je meevoeren.
| Renco Schoemaker

Alhoewel de blog discipline is afgelegd grijp ik graag terug op mijn ’traditie’ om in de zes zomerweken steeds een lyric post te delen. Ook ditmaal zette ik weer een afwisselende reeks nummers klaar: van rock-classics naar instrumentaal geweld en van onversneden metalcore tot experimentele post-metal. Ik start met Arrival van Night Verses!

Indrukwekkend instrumentaal

In 2018 kwam ik de band Night Verses op het spoor toen hun album ‘From the Gallery of Sleep’ verscheen. Niet eerder hoorde ik zulke energieke (post-)rock en metal zónder zang. Heerlijk afwisselend gitaar en drumwerk; soms ingetogen en subtiel en soms als een muur van vuig gitaarwerk die aangenaam over je heen walst. Van het eerdere album is Copper Wasp de perfecte single en van ‘dubbel EP’ Every Sound Has a Color in the Valley of Night is dat overduidelijk Arrival. Wát een nummer. Niet voor niets noemde ik deel 1 als epische EP in mijn eindejaarslijst van 2023. Laat je meevoeren in de instrumentale pracht. Het ís dat ik dit jaar op 17 augustus al met Len naar Graceland ga, maar anders ging ik ze live zien op Complexity Fest.

Night Verses – Arrival

Video

“instrumentaal”

Copper Wasp

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is krap 40 jaar, man en vader van twee. Hij is ouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en podcasts maken. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Categorieën

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.