geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog of podcast van Dick en/of Renco. Lees en luister mee.  

The Silence Of God

Soms heb je van die nummers, van die liedjes. Vandaag deelt Renco een prachtige, rustige cover van het nummer The Silence of God door de band Death Therapy.
| Renco Schoemaker | Reageren

Soms heb je van die nummers, van die liedjes. Liedjes die op één of andere manier direct je aandacht pakken of, soms, direct op je gemoed werken. Dit nummer van de band met illustere naam Death Therapy is zo’n nummer.

Melancholy Machines

Ongekend rustig is dit nummer, zelfs voor het nieuwste album Melancholy Machines dat een tijdje terug verscheen in de stal van Tooth and Nail. Toen er een heuse lyric video van verscheen, wilde ik het zeker eens delen hier. Prachtig, die stem van Dawn Michele. Goosebumps. Death Therapy kwam overigens al eerder voorbij hier, en wel in 2017.

The Silence Of God

Video

“And the man of all sorrows, He never forgot what sorrow was carried by the hearts that he bought. So when the questions dissolve into the silence of God. The aching may remain but the breaking does not.”

Lyrics

It’s enough to drive a man crazy
It’ll shake a man’s faith
It’s enough to make him wonder
If he’s ever been sane
When he’s bleating for comfort
From thy staff and thy rod
And the heavens only answer
Is the silence of God

It’ll shake a man’s timbers
When he loses his heart
When he has to remember
What broke him apart
And this yoke may be easy
But this burden is not
When the crying fields are frozen
By the silence of God

And if a man has got to listen
To the voices of the mob
Reeling in the throes
Of all the happiness they’ve got
When they tell you all their troubles
Have been nailed up to that cross
What about the times
When even followers get lost

There’s a statue of Jesus
On a monastery knoll
In the hills of Kentucky
Quiet and cold
And he’s kneeling in the garden
As silent as a stone
All his friends are sleeping
And he’s weeping all alone

And the man of all sorrows
He never forgot
What sorrow was carried
By the hearts that he bought
So when the questions dissolve
Into the silence of God
The aching may remain
But the breaking does not

In the holy lonesome echo
Of the silence of God

[Original lyrics by Andrew Peterson]

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Categorieën

Lyric post bewerken

Vul hier de titel van je lyric post in. Ivm de opmaak van de site is een lange titel minder mooi. Benut dan vooral ook de ondertitel.

Optionele ondertitel bij deze lyric post

Vul hier de (tot lezen uitnodigende) introtekst van je lyric post in. Deze tekst verschijnt boven de 'Verder lezen' knop. Bij voorkeur één alinea.

Kop boven de alinea achtergrond.

Schrijf hier over de achtergrond bij het gekozen nummer. Heb je meer dan één kop nodig in de start van je blog? Vul ze hieronder in met h3 (kop selecteren -> wijzig 'Paragraaf' naar h3).

Plak hier (zonder aanhalingstekens) een stuk uit de lyrics dat je wilt uitlichten

Het uniek ID van de YouTube video, ofwel: de combinatie van tekens achter v=. Bijvoorbeeld: ?v=3PaPtCzKh1U. In dit voorbeeld vul je dus in: 3PaPtCzKh1U

Voeg hier de (complete) lyrics bij het nummer in. Omdat je deze waarschijnlijk kopieert van een site als genius.com, is het belangrijk dat je vóór het plakken van de tekst hieronder de optie 'Plakken als platte tekst' activeert. Het icoon: een clipboard met de hoofdletter t er op.

De (optionele) kop boven de optionele slotalinea.

Optionele slot alinea. Heb je meer dan één kop nodig in de start van je blog? Vul ze hieronder in met h3 (kop selecteren -> wijzig 'Paragraaf' naar h3).

Upload (of selecteer) hier de afbeelding bij je lyric post. De afbeelding moet 1800 pixels breed zijn en 1200 pixels hoog. Verder mag deze niet groter zijn dan 500kb en moet het een .jpg afbeelding zijn.

Vul hier de 'meta tekst' in bij je blog. Deze tekst wordt getoond in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. Maak de tekst zo lang mogelijk, maar niet langer dan 155 tekens. De tekst wordt óók gebruikt bij het plaatsen van je blog op Facebook dus zorg dat het uitnodigt tot lezen ;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populair op dit moment

  • Good Lord the Light

    Een gedicht van Christian Wiman: Good Lord the Light Uit de dichtbundel ‘Survival is a Style’ – Farrar, Straus en Girou…
  • #12 Rationeel geloof

    Op uitnodiging van mij keken we beide een aflevering van het programma Andries, met daarin als gast Jurjen van Houwelingen. Vervolgens ov…
  • Dying Is Absolutely Safe

    Afgelopen week liep ik weer eens een etappe van het Pieterpad. En met alle podcasts in de zomervakantiemodus kom je nog eens aan muziek l…

copyright © geloofsvoer.nl - 2013-2021