Skip to main content

#93 Heil en verlossing – maar waarvan?

Verkenning van een moeilijk woord dat toch vooral erg gedateerd aanvoelt.

Dick en Renco verkennen met wat hulp van Len de betekenis van het woord heil. Wat roept dat op? Wat kunnen we er nog mee? Luister en denk mee.
| Renco Schoemaker

Zo, na twee inleidende afleveringen werd het nu tijd voor de inhoud. Twee afleveringen namen we op over het boek van Stefan Paas en na wat gebruikelijk ongemak met de techniek (je probeert wat) kwamen we er wel lekker in. Het helpt daarbij ook dat zwager Len nooit teleurstelt; niet in de podcaststudio in Deventer en ook niet als inbeller in de podcast. Met plezier weer opgenomen en hopelijk snel online in video op Facebook en Instagram.

Show notes

Aan de hand van het boek Vrede op aarde van Stefan Paas duiken Dick en Renco in de historische en hedendaagse betekenis van, en associaties bij het woord heil. Echt kerkjargon, maar bij het uitleggen is eerst nog méér kerkjargon nodig? Is dat allemaal wel nodig? En Len wijst o.a. op een juiste uitspraak van het woord.

Luister deze aflevering op YouTube

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is krap 40 jaar, man en vader van twee. Hij is ouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en podcasts maken. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.