Skip to main content

Kutless – Take Me In

into the holy of holies

Vandaag zet Renco een rock-classic centraal van oudgedienden Kutless. Op het onvolprezen album Strong Tower staat Take Me In. Luisteren maar
| Renco Schoemaker

Na het instrumentale gitaarwerk van vorige week heb ik deze week wat rustigere rock voor je. En het is eigenlijk ook gewoon aanbiddingsmuziek. Kutless maakte in 2005 het album Strong Tower en die gaat bijna 20 jaar later nog steeds regelmatig aan, als de stemming er naar is. Daarop staat hoogtepunt Take Me In. Heel mooi.

Loud & Proud

Toen ik jaren terug de ouwe rockers van Petra voor het eerst live zag tijdens Loud & Proud Festival was ik blown away. Ze bestonden dat jaar 50 (!) jaar en hadden niet eerder een show in Europa gespeeld – hoe bestaat het. Iedereen was helemaal gek in de kop en daarná mocht Kutless als headliner de avond aftoppen. Een onmogelijke en oneerlijke opgave. Anticlimax. Niettemin luister ik hun rechtdoorzee rock uit de 0’s nog graag. Take Me In bezorgt me keer op keer kippenvel in de eenvoud van de akkoorden en drums plus de herhaling van de tekst. Het is zo’n band die je graag ‘meepakt’ op een festival, maar je op zichzelf niet in de auto doet stappen. En geen headliner materiaal. Maar toch.

Kutless – Take Me In

Video

“I hunger and thirst for your righteousness but it’s only found in one place. Take me into the holy of holies”

Lyrics

Take me past the outer courts
Into the Holy Place
Past the brazen altar
Lord I want to see your face
Pass me by the crowds of people
And the Priests who sing your praise
I hunger and thirst for your righteousness
But it’s only found in one place

Take me into the holy of holies
Take me in by the blood of the lamb
Take me into the holy of holies
Take the coal, touch my lips, here I am

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is krap 40 jaar, man en vader van twee. Hij is ouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en podcasts maken. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Categorieën

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.