geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog of podcast van Dick en/of Renco. Lees en luister mee.  

#9 Bloot

Seksualiteit, bloot en het christendam

In aflevering 9 hebben Dick en Renco het over de relatie tussen bloot, seksualiteit en het christendom. Naar aanleiding van het programma Gewoon. Bloot.
| Renco Schoemaker | 1 reactie

Mocht de titel je aandacht niet gegrepen, dan allicht de afbeelding. Maar hopelijk zal het de inhoud van aflevering 9 zijn die je deed besluiten te luisteren. Vandaag gaat het over de relatie tussen bloot, seksualiteit en het christendom. Dick en Renco bepraatten ook of je nu wel of niet het program ‘Gewoon. Bloot” moet kijken met je kind(eren). Wat denk jij er van? Laat het ons weten in een reactie (onderaan de pagina).

“Niet alle kindervragen over bloot zijn ‘diep’, maar ze zijn er wel. Je hoeft dus niet direct door te draven naar de bloemetjes en de bijtjes.”

#9 Bloot

Show notes

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: onlangs startte het programma Gewoon. Bloot. en dat deed nogal wat stof opwaaien. Vandaag gaan Dick en Renco in gesprek over de christelijke reactie op bloot. Welke lijn is er tussen bloot en seks? Kijk je het programma wel of niet met je kind(eren)? En wat verder ter tafel komt.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Blogs lezen

Podcast bewerken

Vul hier de titel van de podcast in. Begin daarbij het het episode nummer, bijvoorbeeld '#1 Heilig en profaan'. Ivm de opmaak van de site is een lange titel minder mooi. Benut dan vooral ook de ondertitel.

Vul hier de ondertitel van de podcast in. Bijvoorbeeld: In gesprek over wat de kerk anno 2020 nog te bieden heeft.

Vul hier de (tot lezen uitnodigende) introtekst van de podcast in. Deze tekst verschijnt boven de 'Verder lezen' knop. Bij voorkeur één alinea.

Vul hier optioneel een quote - zonder aanhalingstekens - uit podcast in, die je uitgelicht wilt zien. Wordt getoond boven de shownotes.

Plak hier de shownotes vanuit Anchor.

Plak hier de embed URL van de podcast episode. Log daarvoor in op anchor.fm en navigeer naar de juiste episode. Kopieer de 'embed code' en destilleer daar de URL uit. Een voorbeeld: https://anchor.fm/geloofsvoer/embed/episodes/1-Heilig-en-profaan-emk3dc

Upload (of selecteer) hier de afbeelding bij de podcast. De afbeelding moet 1800 pixels breed zijn en 1200 pixels hoog. Verder mag deze niet groter zijn dan 500kb en moet het een .jpg afbeelding zijn.

Vul hier de 'meta tekst' in bij de podcast. Deze tekst wordt getoond in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. Maak de tekst zo lang mogelijk, maar niet langer dan 155 tekens. De tekst wordt óók gebruikt bij het plaatsen van de postcast op Facebook dus zorg dat het uitnodigt tot lezen ;-)

Reactie

 • “Volgens mij waren we ook nog niet uitgepraat. Maar ik denk dat het goed is voor de tijd dat we stoppen”

  Kom op mannen… Jullie zaten er lekker in. Ik zat er lekker in. En dan voelt het toch een beetje als voor het zingen de kerk uit gaan. Conservatief hoor, om die tijd zo heilig te maken ;-)

  Nou, ik kijk uit naar deel 2.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populair op dit moment

 • Good Lord the Light

  Een gedicht van Christian Wiman: Good Lord the Light Uit de dichtbundel ‘Survival is a Style’ – Farrar, Straus en Girou…
 • #12 Rationeel geloof

  Op uitnodiging van mij keken we beide een aflevering van het programma Andries, met daarin als gast Jurjen van Houwelingen. Vervolgens ov…
 • Dying Is Absolutely Safe

  Afgelopen week liep ik weer eens een etappe van het Pieterpad. En met alle podcasts in de zomervakantiemodus kom je nog eens aan muziek l…

copyright © geloofsvoer.nl - 2013-2021