Skip to main content

Ellapsis (Time Is A Sickness)

Prachtige nummer van het gelijknamige album van collectief Dreamtigers. Wauw, direct kippenvel.

Renco maakte kennis met de band Dreamtigers en kon niet anders dan er een lyric post aan wijden. Natuurlijk in de hoop dat je ze ook een luisterbeurt gunt.
| Renco Schoemaker

Jake Woodruff kende ik al van de band Defeater die in 2016 (live) een verpletterende indruk op me maakte met nummers van hun destijds nieuwe album Abandoned. In 2019 volgde daar self-titled album Defeater die me ook zeer wist te bekoren. Onder de naam Dreamtigers verscheen onlangs het album Ellapsis met daarop veel moois. (De plannen voor een blog werden in de war geschopt door een zeker virus)

Kippenvel. Direct.

Tijdens het schrijven van deze lyric post merk ik wederom hoe gaaf ik deze muziek vind en schafte ik subiet ook voorloper Wishing Well aan. Op Ellapsis wordt mijn gevoel, mijn gemoed direct aangesproken lijkt het wel. Knap dat muziek zoiets bij een eerste luisterbeurt kan bereiken. Een nummer als 3.13.8 grijpt je toch direct bij de strot, zeker wanneer je ook de teksten erbij pakt. Dit gaat ergens over. Album closer Stolen Moments roert me tot tranen. Er zit zoveel diepgang in dit album, zowel muzikaal als qua teksten. Vandaag vraag ik je te luisteren naar title-track Ellapsis (Time Is A Sickness). Enjoy.

Ellapsis (Time Is A Sickness)

Video

“As I get older I have less and less to say”

Lyrics

When time is over
All time is now
Threads of bodies scattered
Weaving in and out
Look how they cluster
And stretch so thin
They think they started weaving
They think they know

What do you know?
Look what it says here
What do you know?

And from this distance, all turns to smoke
Went wrong before we started
The sickest joke

What do you know?
Looks like we’re stuck here
What do you know?
What do you know?
Before the long years
What do you know?
[Verse 3] Stuck at every turn
Even in all the wrong ways
Clustering over time
How long ’til the seams break?

As I get older
I have less and less to say

Sweet spot

Het is soms indie-rock al la The Killers, soms folk, post-hardcore maar bovenal grungy met een stevige drumpartij. Gritty muziek die flirt met shoegaze en post-rock. En op één of andere manier lukt ze dit alles met behoud van een heel eigen, stevig geluid. Daar toont zich toch wel het vakmanschap van zeer ervaren muzikanten. Een gevarieerd, sferisch album waar je je heerlijk op kan laten wegvoeren.

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.