Skip to main content

#19 Pan(en)theïsme

Over God die in álles is, of toch niet?

Dick en Renco gaan in gesprek over het pantheïsme; wat is het en waarom spreekt het wel en niet aan? Ze vertillen zich aan het onderwerp, maar toch :)
| Renco Schoemaker

“Als God in álles is, is God ook in het kwaad. Toch?”

Zoals het we vaker gaat, besluiten we vlak voor de opname over welk onderwerp we het gaan hebben. Ditmaal viel de keuze op het pantheïsme en dat had, laten we zeggen, iets meer voorbereiding kunnen gebruiken. Anderzijds, je komt hier (hopelijk) om naar gesprekken te luisteren en we pretenderen dan ook niet te weten hoe het allemaal in elkaar steekt. Ook in de aflevering: een fragment uit de promo van het boek The Universal Christ, van Richard Rohr. Ja, die editing skills gaan naar next level hoor.

Show notes

In deze aflevering vertillen Dick en Renco zich aan het pan(en)theïsme. Ofwel: God is alles, immanent en alomvattend en daarmee geen persoonlijke, antropomorfe God. Dick noemde zichzelf lang geleden eens een pantheïst en wordt daar nu nog over bevraagd door Renco. Verder komt voorbij: het boek The Universal Christ van Richard Rohr. Is het pantheïsme nu wel of niet problematisch voor de heren?

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.