geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog of podcast van Dick en/of Renco. Lees en luister mee.  

#16 Christelijke luiheid

Over hoe het postmodernisme en corona ons christenen lui kan maken

De zomer is voorbij en daar is geloofsvoer gesprek weer terug, en wel met een gesprek tussen Dick en Renco over postmoderne, postcorona christelijke luiheid. Luisteren, of ben je te lui?
| Renco Schoemaker

“Wie daagt jou nog uit tot een (geloofs)discussie waar de splinters vanaf vliegen?”

Jaja, dat zijn we weer. Na een aangenaam rustige zomerperiode, althans op het gebied van podcasts opnemen; er is wel muziek gedeeld, zijn we terug met een nieuwe aflevering van een nieuw seizoen van geloofsvoer gesprek. Renco luisterde de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de Ongelofelijke Podcast en constateerde bij zichzelf een onaangename luiheid. Door corona én het postmodernisme zijn we lui geworden, stelt hij. Nou, daar is met Dick natuurlijk wel een (hopelijk goed) gesprek over te voeren. Luister en oordeel zelf.

Show notes

Na de zomer zijn Dick en Renco terug met een tweede seizoen van geloofsvoer gesprek! Ze trappen af met een gesprek over christelijke, postmoderne luiheid. Als kerk zijn we blij met eenieder die na corona terugkomt in de kerk(dienst) en onze postmoderne tijd is verdraagzaam t.o.v. iedere christelijke geloofsbeleving (toch?). Op de loer ligt de luiheid, althans dat denken zij. Wat denk jij?

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Reactie

  • Mannen! Even een reactie op het intro:
    Blijf vooral regelmatig ongenuanceerd (behalve als het mij of iets uit mijn omgeving raakt)
    Ik kijk er naar uit om elkaar binnenkort lekker tegen de haren in te strijken. Al zal dat voor mij als conflictvermijder best lastig worden.

    Groet!
    Len

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

copyright © geloofsvoer - 2013-

Powered by YOOtheme.