Skip to main content

#14 Kerkhopper

De laatste aflevering van dit seizoen gaat, heel bescheiden, over de ideale kerk

Dick en Renco gaan aan de hand van een artikel van Alain Verheij in gesprek over de ideale kerk en hun persoonlijke kerkpad. Seizoensafsluiter!
| Renco Schoemaker

“Je bent christelijker dan christelijk op zo’n weekend, maar de maandag daarna haalt het gewoon niet bij die zondag.”

Deze week weer de vertrouwde stem van Dick in de podcast, na een uitstapje in aflevering 13. Een gesprek over wat die ideale kerk nu precies is of kan zijn. Aanleiding vormt een artikel van Alain Verheij (30) op volzin.nu over de kerken die hij door zijn leven heen bezocht. In de samenvatting staan het volgende: De protestantse dorpskerk was hem op den duur te stijf, de evangelischen bleken te enthousiast, de Nederlands-gereformeerden te conservatief, de vrijzinnigen te weinig traditioneel.
We hopen je in september weer te treffen!

Show notes

Voor deze laatste aflevering van dit podcast seizoen lazen Dick en Renco beide een recent artikel van Alain Verheij waarin hij zijn kerkpad beschrijft. Waren waren redenen om een kerk te verlaten en wat trok dan zo in een nieuwe kerk? Ze vertellen over hun eigen kerkpad – die heel wat minder kerkhops bevat – en bespreken hoe volmondig lid te blijven, ondanks teleurstelling zo nu en dan.

(o ja, check ook de blog van een week eerder over ditzelfde onderwerp)

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.