geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog of podcast van Dick en/of Renco. Lees en luister mee.

 

Gorgeous

Een prachtige ballad van oud-gedienden Violet Burning.

In het staartje van de (school)vakantie zet Renco nog eenmaal een rustig, ingetogen nummer centraal: ditmaal Gorgeous van Violet Burning.
| Renco Schoemaker

Vorig jaar augustus kwam ik al op de proppen met Violet Burning hier. Toen stonden twee nummers van hun album uit 1996 centraal, maar tipte ik al het 2001 album ‘Demonstrates Plastic and Elastic’ als goed vertrekpunt voor wie deze band een kans wil geven. En je raadt het al, daarop staat het nummer Gorgeous. Talloze keren luisterde ik het al en na diverse lyric posts deze zomer vond ik het tijd. Dat betekent vandaag andermaal een rustig, ingetogen nummer met een zanger die je gewoon kan verstaan. Ik kan niet beloven dat dit zo zal blijven.

Drum en (bas)gitaar

Wat is dat toch? Alsof een nummer precies op de (voor mij) juiste frequentie wordt gespeeld. Die aanwezige basgitaar, de heerlijke akkoorden of die toms tijdens de coupletten ter vervanging van de snare. Zeg het maar. Zeker is dat alles prachtig bij elkaar komt vanaf de bridge op zo’n 3 minuten en het nummer voortstuwt naar een mooi ingetogen eind. En die Michael Pritzl kan zingen hè.

Gorgeous

Video

“I see it all the time. You feel so much. The distance in your eyes. Says so much. You’re very far away. You won’t catch me that way”

Lyrics

I swear it was the Fourth of July
And I could barely raise my eyes
You were the rockets
You were the show
You were the colours,
Oh the light the glow

Colour me in rags of light
Bury me in a silver shine
I see it all the time
You feel so much
The distance in your eyes
Says so much
You’re very far away
You won’t catch me that way
You won’t catch me that way

I don’t know where this feeling begins
I shake and slip fall in again I guess
I can tell the way that you look at me now
You are the rockets and the light somehow

Colour me in red or white
Bury me in a rags of light
I see it all the time
You feel so much
The distance in your eyes
Says so much
You’re very far away
You won’t catch me that way

Song, baby it’s your song
Song, baby you’re so gorgeous
Baby you’re so gorgeous

Song, in July
Like a million July’s
Like a million July’s

Twee versies

Op het album ‘I Am a Stranger in This Place – An Experiment in Vibe’ staat het nummer ook, maar dan in een andere versie. Persoonlijk vind ik die versie muzikaal net wat minder geslaagd, maar oordeel vooral zelf.

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

copyright © geloofsvoer - 2013- - powered by YOOtheme.

volg ons   —