geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog van Dick of Renco. Lees en leer met ons mee.

Linkvoer #11

Elke twee weken schotelen wij de beste linkjes voor uit andermans keuken. Van een snelle hap tot een complex hoofdgerecht. Van licht en luchtig tot herkauwen. Eén ding hebben ze gemeen: het is voer voor je geloof en ze zijn het proeven meer dan waard. Op het menu van Linkvoer staan vandaag scherpe, rake en confronterende linkjes. Inspirerend door ongemakkelijkheid.

Beste Migrant

Wie is er niet mee op gegroeid: Elly en Rikkert! Als kind vond ik de liedjes rustgevend, troostend, bemoedigend, soms wat saai en regelmatig grappig. Die Rikkert is nooit gestopt met schrijven. Tegenwoordig staat het niet meer altijd op melodie en vallen kinderen buiten de doelgroep. Zijn teksten lezen lekker weg, zijn confronterend en meestal vlijmscherp. Zo ook deze. Gericht aan de migrant, maar jij en ik krijgen de spiegel.

Leestijd: nog geen minuut (En keihard raak…)

Medelijden met God?

Het was groot nieuws: Nederland is geen christelijke natie meer. En terwijl kerken en christenen zich hierover druk maken, schrijft Anton een ijzersterk betoog dat dit feit niet zorgelijk is voor de k… Nee, ik geef dit keer niet een tipje van de sluier. Lees het betoog en vertrouw er maar op dat het de moeite waard is. Tof dat het gepubliceerd is in de Volkskrant.

Leestijd: 3 minuten (Maar dat doet er niet toe. Vertrouw nou maar dat het je tijd waard is…)

Onbegrijpelijke vergeving

Zoals wel vaker had ik via uitzending gemist een Pauwtje aan staan. Meestal terwijl ik een vervelend klusje moet opknappen. Dit keer was dat het schoonmaken van de badkamer. En terwijl ik wat kalkvlekken weg schrobde begon er een interview waar ik nu, weken later, nog regelmatig aan terug denk. Want hoe is het mogelijk om iemand te vergeven (en zelfs meer dan dat), die je leven zo overhoop heeft gegooid. Deze christenen leggen het op een mooie en kwetsbare manier uit.

 Kijktijd: 15 minuten (halve badkamer schrobben…)

Uitsmijters

Met vandaag: Wat Elia’s burn-out ons wel en niet leert over God. Geschreven door Alain Verheij, wat de volgende brug makkelijk maakt: Zinvloed is niet meer. Ze hebben Lazarus uit den doden opgewekt. Kijk maar eens rond. Dan bij deze nog een goed stuk, weggeplukt van het ‘good old’ Zinvloed: Tijd voor een nieuw Onze Vader.

Lennert Streuper

Blogger at geloofsvoer.nl
Lennert is 35 jaar, getrouwd en vader van 2 zonen. Jarenlang jeugdleider geweest en hij gaat naar een evangelische gemeente in Deventer. Door de weeks begeleidt hij met veel plezier jongeren die niet volledig zelfstandig kunnen wonen. Daarnaast mag hij graag sporten, motor rijden of iets doen of kijken op een scherm. Het allerliefst zit hij met zijn vrouw of vrienden of zwager te bomen over het leven.
Lennert Streuper

Latest posts by Lennert Streuper (see all)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke maand onze blogs in je mailbox

copyright © geloofsvoer.nl - 2013-2018