geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog van Dick of Renco. Lees en leer met ons mee.

Linkvoer #9

Elke twee weken schotelen wij de beste linkjes voor uit andermans keuken. Van een snelle hap tot een complex hoofdgerecht. Van licht en luchtig tot herkauwen. Eén ding hebben ze gemeen: het is voer voor je geloof en ze zijn het proeven meer dan waard. Op het menu van Linkvoer staan deze week een mooi betoog over hoeveel impact niks doen heeft. Nog een mooi betoog, dit keer een oproep tot orthodox geloven en dan ook nog een filmpje waarin duidelijk wordt dat God geen watje is. Nog niet genoeg? Check de uitsmijters.

Niks doen met enorme impact

Ik weet niet zo goed waarom, maar dit korte betoog weet mij weer opnieuw te prikkelen. Ik ga natuurlijk niet in deze inleiding benoemen dat het betoog alles met de vluchtelingencrisis te maken heeft. We geven het liever niet toe, maar deze problematiek kennen we nu wel. En toch raad ik je aan om wel even te klikken. Zijn betoog is overstijgend en geldt ook voor de volgende crisis over pak en beet twintig jaar.

Leestijd: 2 minuten (snelle inspiratie shot).

Word (weer) orthodox

In de vorige Linkvoer lazen jullie al dat de blog ‘staat geschreven’ (een luis in de pels, die wat mij betreft de plan nogal eens mis sloeg) ermee gaat stoppen. Grappig dat hun beste blog een afscheidsblog is. Vaste lezers kennen mijn haat-liefde verhouding met het postmodernisme. Wim weet in deze blog mooi te duiden hoe dit is ontwikkeld binnen een blog als staat geschreven. Hij is hiermee een luis in de pels voor staat geschreven. Maar dan wel eentje die wat mij betreft de spijker op zijn kop slaat. (Alhoewel ik het niet helemaal eens ben met de verbanden die hij legt m.b.t. de gebrekkige structuur/traditie van de evangelische kerk ;-))

Leestijd: 3 minuten (om precies te zijn: 3:18. Althans, in mijn leestempo)

God is geen watje

Er gaat bij christenen een hoop mis, doordat we een vreemd Godsbeeld hebben. Ik schreef er al eens een blog over, omdat ik het ook bij mijzelf herken. Maar jullie hebben inmiddels genoeg gelezen. Daarom hier een mooi filmpje waarin Rikko mooi een lastig thema aan snijdt: het oordeel van God.

 Kijktijd: Dik 5 minuten (Zoals ik al zei, genoeg gelezen. kijken maar!)

Uitsmijters

Met vandaag: Goed verhaal van die Rikko? Hij schrijft tegenwoordig ook voor het journalistieke collectief ‘de correspondent’. Hier een mooi stuk over woede. Het stuk sluit overigens erg mooi aan bij de eerste link van vandaag. In de tweede link had ik het al even over het postmodernisme. Dat veroorzaakte een associatie met de volgende link. Namelijk een filmpje waarin een wijze, oude man een geweldig verhaal verteld over het postmodernisme. Aanrader!

Lennert Streuper

Latest posts by Lennert Streuper (see all)

Reacties (2)

 • Ha Len!
  Interessant om weer wat linkvoer door te spitten!
  Ik mis alleen de video bij het een na laatste stukje van Rikko over het oordeel van God, volgens mij…
  Fijne zondag!!

  • Lennert Streuper

   HA Saron!

   Bedankt!!

   Ik wilde even checken of het op zou vallen als ik een linkje weg zou laten ;-)

   (heel scherp, heb het inmiddels toegevoegd)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke maand onze blogs in je mailbox

copyright © geloofsvoer.nl - 2013-2018