geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog van Dick of Renco. Lees en leer met ons mee.

Linkvoer #10

Elke twee weken schotelen wij de beste linkjes voor uit andermans keuken. Van een snelle hap tot een complex hoofdgerecht. Van licht en luchtig tot herkauwen. Eén ding hebben ze gemeen: het is voer voor je geloof en ze zijn het proeven meer dan waard. Op het menu van Linkvoer staan vandaag films, muziek en blogs die kunnen helpen bij het bezinnen tijdens Goede Vrijdag.

Most

Het is niet de eerste keer dat ik deze korte film promoot op deze site. En het is ook niet toevallig dat ik deze link bovenaan zet. Ik blijf het een indrukwekkende film vinden. Dekt het theologisch alle lading en alle betekenissen rondom het sterven van Jezus? Nee, dat niet. Desalniettemin: weer even kijken. Voor de HD-liefhebbers die Engels kunnen. Met Nederlandse ondertiteling. Een verkorte versie (raad ik je niet aan. Niet de originele soundtrack en je mist een hoop symbolische context).

Kijktijd: dik half uur, of verkort een kleine 8 minuten. (Geen hap slik weg linkje…)

Dief naast Jezus

Dit nummer is gezongen vanuit het perspectief van de dief die naast Jezus aan het kruis hangt. Een bijzonder uitgangspunt. Vroeger kwam ik bij optredens van Third Day en kocht ik veel van hun albums. Ik heb tijdens het her-beluisteren van dit nummer, kritisch nagedacht of ik dit niet enkel en alleen deel vanuit een stuk nostalgie. Maar als ik alle nostalgie afleg en zo objectief als mogelijk luister, kan ik dit nog steeds van harte aanraden. Wat een indrukwekkend nummer! (geen zin in de heftige beelden, dan is dit ook een optie, maar niet live gezongen en mijns inziens daardoor een minder mooie versie)

Luister/kijktijd: 4 minuten en 35 seconden (Wat tijd betreft een prima tussendoortje, maar dit is geen ‘tussendoortje’)

Wat betekent eigenlijk Goede Vrijdag?

Je hebt vast wel een antwoord op deze vraag. Toch is het interessant om ook andere antwoorden te horen. Denkstof weet met korte, laagdrempelige filmpjes te boeien en te prikkelen. Zo ook in dit filmpje, waar ze uit leggen wat goede vrijdag betekent. Genoeg filmpjes gezien? Hier heeft Reinier Sonneveld in een blogje antwoord gegeven op bovenstaande vraag. De doelgroep is een leek, maar ik vind zijn antwoord alsnog inspirerend.

 Kijktijd: 5 minuten/ Leestijd: 2 minuten

Uitsmijters

Met vandaag: Dit nummer weet mij elke Goede Vrijdag weer met zijn eerlijkheid en openheid te raken. Voor de spoken word liefhebber: een toffe en (zoals vaak met spoken word) intense voordracht over Goede Vrijdag. Nog tijd over? Hier een preek van Tim Keller. Deze preek weet het sterven van Jezus in een heel bijzonder perspectief en in een voor mij nieuwe context te plaatsen. Geen tijd over? Binnenkort even tijd maken voor Tim ;-)

Lennert Streuper

Latest posts by Lennert Streuper (see all)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke maand onze blogs in je mailbox

copyright © geloofsvoer.nl - 2013-2018