geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog van Dick of Renco. Lees en leer met ons mee.

Linkvoer #8

Elke twee weken schotelen wij de beste linkjes voor uit andermans keuken. Van een snelle hap tot een complex hoofdgerecht. Van licht en luchtig tot herkauwen. Eén ding hebben ze gemeen: het is voer voor je geloof en ze zijn het proeven meer dan waard. Op het menu van Linkvoer staan deze week een indrukwekkende docu over vluchtelingen die de gruwelijkheden van IS aan de lijve ondervinden, dan hebben we nog wat breaking news en uiteraard geven ook wij aandacht aan de 40-dagentijd. En tafel daarna nog even na met wat uitsmijters…

Long road ahead

Ik ken hem uit de tijd dat ik zijn jeugdleider was. Als tiener kwam hij regelmatig tijdens een tussenuurtje bij me chillen, of hij bleef een hapje eten om vervolgens lekker na te tafelen (nadat ik gebruik had gemaakt van zijn afwaskwaliteiten). En nu zit hij opeens te tafelen bij Pauw! Alhoewel ik helemaal niks heb bijgedragen aan de indrukwekkende docu die door hem en zijn maten zijn gemaakt, ben ik best trots. Het is overigens geen leuke docu: portretten van vluchtelingen die vertellen over de gruwelijke gevolgen van IS in hun leven.

Kijktijd: 27 minuten  (even voor gaan zitten…).

Breaking news

Er zijn wat wisselingen/wijzigingen binnen christelijk blogland: De -luis in de pels blog- staatgeschreven stopt ermee. Of dat goed of slecht nieuws is voor de pels, is afwachten. Zinvloed gaat veranderingen doorvoeren en start op 1ste paasdag (na een top 40 tijdens de veertigdagentijd) met een nieuwe naam. En de EO gaat samenwerken met het Nederlands Dagblad. Ze bedenken nieuwe journalistieke formats op het digitale domein met als doelgroep de millenials (ik dus).

Leestijd: Aangezien je de linkjes hoogst waarschijnlijk hebt genegeerd, zit de leestijd voor deze aanbeveling er alweer op ;-)

40 dagen tijd

Je bent een beetje laat, maar je kan altijd nog instappen: het is 40 dagen tijd. Reinier geeft hier kort wat duiding en inspiratie over/voor deze periode. Een leuk initiatief is ook de ’40keerheiligeherrie’. Op Facebook of op Twitter worden elke dag een popsong en Bijbeltekst geplaatst als voorbereiding op het paasfeest. De reacties en aanvullingen van alle reageerders maakt dat het geheel erg laagdrempelig en toch verdiepend is.

 Leestijd: iedere dag zo’n 4 minuten (en leuker dan de 40-dagen kalender die ik met mijn vrouw door worstel)

Uitsmijters

Met vandaag: Je kan zeggen wat je wil over hipsters, toch ontstaan er mooie initiatieven vanuit mijn bebaarde generatiegenoten. Hier een mooi filmpje van rend collective. Ze introduceren hun nieuwe (niet nieuw inmiddels) album, maar geven vooral een mooie visie op kerk zijn. En dan heb je nog united pursuit. Elke dinsdagavond kan je live mee-streamen tijdens hun aanbiddingsavond. Inderdaad: inclusief industriële hal, tatoeages, mutsen en gelikte close-up beelden. Maar hé, dat is ook maar een vorm…

Lennert Streuper

Blogger at geloofsvoer.nl
Lennert is 35 jaar, getrouwd en vader van 2 zonen. Jarenlang jeugdleider geweest en hij gaat naar een evangelische gemeente in Deventer. Door de weeks begeleidt hij met veel plezier jongeren die niet volledig zelfstandig kunnen wonen. Daarnaast mag hij graag sporten, motor rijden of iets doen of kijken op een scherm. Het allerliefst zit hij met zijn vrouw of vrienden of zwager te bomen over het leven.
Lennert Streuper

Latest posts by Lennert Streuper (see all)

Comment

  • Indrukwekkend de documentaire van Felix Govers en zijn team. zo jong nog en dan deze film maken.
    Kan mij inderdaad nog goed herinneren dat Felix bij jullie over de vloer kwam.
    Dat kleine blonde mannetje is uitgegroeid tot een mooie vowassene,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke maand onze blogs in je mailbox

copyright © geloofsvoer.nl - 2013-2018