geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog van Dick of Renco. Lees en leer met ons mee.

Linkvoer #7

Elke twee weken schotelen wij de beste linkjes voor uit andermans keuken. Van een snelle hap tot een complex hoofdgerecht. Van licht en luchtig tot herkauwen. Eén ding hebben ze gemeen: het is voer voor je geloof en ze zijn het proeven meer dan waard. Op het menu van Linkvoer staan deze week een eerlijk én inspirerend interview met Andries en Kees. Een filmpje over één van onze favoriete thema’s: gerechtigheid. En wat tegengeluid op de regelmatig inspirerende (maar te simplistische?) Rob Bell.

Andries en Kees

Wat een mooi, eerlijk en (in mijn geval) herkenbaar interview. Eerlijkheid is de laatste tijd een belangrijk thema binnen het christelijke geloof. Je hoeft niet veel moeite te doen om iets openhartigs te zien of te lezen over het geloof. Al die eerlijkheid heeft echter regelmatig tot gevolg dat ik me naderhand gedemotiveerd voel of twijfels krijg. Kees weet mij hier te raken en te inspireren, ondanks zijn eerlijkheid.

Kijktijd: 25 minuten  (Eerlijkheid duurt het langst…).

Is het wel iets waard om voor gerechtigheid te vechten

Dit filmpje ging de afgelopen week viral in christelijk socialmedia-land. Alleen dat is eigenlijk al voldoende om het ook hier te delen. Alhoewel, een andere criteria voordat het in deze rubriek terecht komt is dat het moet aanzetten tot nadenken, inspireren of schuren. Ook daar voldoet dit filmpje aan. Welke van de drie moet je zelf maar ervaren en bepalen. Het filmpje is vertaald door collega blogger Erwin de Ruiter, waarvoor dank! (zie hier de originele versie)

Kijktijd: 2 minuten en 9 seconden (Nog niet gezien? ff checken…).

Rob Bell

Met enige regelmaat deel ik hier bij Linkvoer iets van Rob Bell. Hij weet ingewikkelde zaken vaak mooi in de context en in een ander perspectief te zetten. Met enige regelmaat heel verhelderend en inspirerend, maar zoals eerder al eens aangegeven vind ik hem ook regelmatig te vrijzinnig of te postmodern. Soms zijn dingen gewoon lastig, vervelend of paradoxaal en is dit niet te versimpelen, Rob! Dit wordt heel aardig aangestipt in deze blog.

 Leestijd: 2 minuten (Werkelijk overal mee te combineren: toilet, bushalte, stoplicht, roltrap, rij voor de kassa…).

Uitsmijters

Met vandaag: De trendrede is er weer! Wat kunnen of moeten we hiermee in de kerk? Als ik een link geef naar een Engels artikel, dan moet het wel heel erg de moeite waard zijn. Ik ga niet zeggen waar het over gaat, want dan loop ik het risico dat je denkt dat het niet de moeite waard is. Wéér Engels, dus ook de moeite waard: het eerste ‘spoken word’ filmpje dat ik ooit zag. Alweer 9 jaar oud, maar terugkijkende kan ik concluderen dat het nog steeds steengoed is.

Lennert Streuper

Blogger at geloofsvoer.nl
Lennert is 35 jaar, getrouwd en vader van 2 zonen. Jarenlang jeugdleider geweest en hij gaat naar een evangelische gemeente in Deventer. Door de weeks begeleidt hij met veel plezier jongeren die niet volledig zelfstandig kunnen wonen. Daarnaast mag hij graag sporten, motor rijden of iets doen of kijken op een scherm. Het allerliefst zit hij met zijn vrouw of vrienden of zwager te bomen over het leven.
Lennert Streuper

Latest posts by Lennert Streuper (see all)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke maand onze blogs in je mailbox

copyright © geloofsvoer.nl - 2013-2018