geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog van Dick of Renco. Lees en leer met ons mee.

Linkvoer #6

Elke twee weken schotelen wij de beste linkjes voor uit andermans keuken. Van een snelle hap tot een complex hoofdgerecht. Van licht en luchtig tot herkauwen. Eén ding hebben ze gemeen: het is voer voor je geloof en ze zijn het proeven meer dan waard. Op het menu van Linkvoer staan deze week de beste blog van de afgelopen tijd over herkenbare en spannende thematiek. Een filmpje over bananen, slippers, sokken sinaasappels en zwervers. En het is ook nog eens inspirerend. Over inspirerend gesproken: dat is ook het laatste filmpje, over een moedige (of dwaze?) man.

Geef ons vandaag Uw Koninkrijk van morgen

De beste blog die ik in maanden heb gelezen. En dat op een site waar ik het niet verwachtte: Zinvloed. Begrijp me niet verkeerd; een hele interessante en goede site. Inspirerend door de verrassende invalshoeken die buiten bepaalde kaders gaan, maar (daardoor) is het mij vaak iets te vrijzinnig/postmodern/zoekend. Toch check ik deze site bijna dagelijks op zoek naar pareltjes. En alhoewel niet elke parel voor iedereen een parel is, acht ik de kans groot dat deze parel ook voor jou een parel is. Deze achtbaan (want zo leest het) is geschreven door Ronald Westerbeek.

Leestijd: 7 minuten  (En dat voor een parel…).

Sinaasappels, slippers, sokken en zwervers

Over dit, ietwat zoetsappige filmpje, zou ik een blog kunnen schrijven. Over de irritatie die het oproept om zoiets te doen met een camera. Over het feit dat ik me geïnspireerd voel om hetzelfde te doen, maar dan wél mét camera. Over de balans tussen positie innemen en verbinding leggen bij het contact maken. Ik zou de blog afsluiten met de conclusie dat het filmpje mooi laat zien dat slippers, sinaasappels en sokken misschien niet heel veel toevoegen, maar het echte contact dat hieruit voort komt heel veel toe kan voegen.

Kijktijd: 3 minuten en 51 seconden (zoetsappig, dus vliegt voorbij en laat je (stiekem) best geïnspireerd achter…).

Van rijke ondernemer naar arme stads monnik

Een interessant interview over een man die alles had waar wij (stiekem!) van kunnen dromen: succes, geld, macht. En toch besluit hij dit op te geven. Hij stopt met zijn carrière als projectontwikkelaar, geeft al zijn vermogen weg en wordt een soort van monnik in de stad. Wat hem bezield tot deze keuze wordt duidelijk in dit interview. Een goed interview, want het wist mij te inspireren, irriteren en het schuurde hier en daar.

 Kijktijd: 25 minuten (Vooral kijken als je net je eindejaarsuitkering weer hebt ontvangen…).

Uitsmijters

Met vandaag: Een interessant artikel over het feit dat we met een bepaalde bril de Bijbel interpreteren. Klinkt dat saai? Nou, dat was het niet. Ik houd namelijk helemaal niet van om artikelen in het Engels te lezen en toch las ik deze met plezier uit. Na Blendle hebben we nu ook Candle. Christelijke artikelen verstopt achter een betaalmuur. Tja, uitgevers en auteurs willen ook wat verdienen… Of het glas vol: je kan nu ook een los artikel kopen, waar je anders het bestaan niet van af wist of alleen kon lezen als je het hele magazine zou kopen. The Bible Project (wij zijn fan) heeft een Bijbel leesplan gemaakt. Ik weet er het fijne nog niet van, maar durf het alvast aan te raden.

Lennert Streuper

Blogger at geloofsvoer.nl
Lennert is 35 jaar, getrouwd en vader van 2 zonen. Jarenlang jeugdleider geweest en hij gaat naar een evangelische gemeente in Deventer. Door de weeks begeleidt hij met veel plezier jongeren die niet volledig zelfstandig kunnen wonen. Daarnaast mag hij graag sporten, motor rijden of iets doen of kijken op een scherm. Het allerliefst zit hij met zijn vrouw of vrienden of zwager te bomen over het leven.
Lennert Streuper

Latest posts by Lennert Streuper (see all)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke maand onze blogs in je mailbox

copyright © geloofsvoer.nl - 2013-2018