geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog van Dick of Renco. Lees en leer met ons mee.

Linkvoer #5

Elke twee weken schotelen wij de beste linkjes voor uit andermans keuken. Van een snelle hap tot een complex hoofdgerecht. Van licht en luchtig tot herkauwen. Eén ding hebben ze gemeen: het is voer voor je geloof en ze zijn het proeven meer dan waard. Het menu van Linkvoer staat deze week (hoe kan het ook anders) in het teken van kerst. Maar verwacht van ons niet alleen zoetsappige, gezellige linkjes. Voor het zoete sap en de gezelligheid hebben jullie vast zelf al gezorgd, daarom ook wat broodnodige reflectie, confrontatie en inspiratie van onze kant.

Ed’s story

Deze film kijk ik zeker 1 keer per jaar, het liefst rond kerst. Ken je het filmpje al? Gewoon weer even kijken, ter herinnering. Terwijl ik achter mijn laptopje deze film bekijk, gaat er een vreemde mix van emoties door me heen: Angst, moed, verdriet, blijdschap en levenslust. Ik kijk het dan ook met een lach en een traan. Uiteindelijk blijft het verlangen naar hoop het meest hangen. En dan niet alleen hoop voor mijzelf; ik krijg ook zin om de mensen om mij heen hoop te geven. Veel kerstiger dan dat wordt het niet ;-)

Kijktijd: 10 minuten (Daarvoor krijg je wel een hele hoop…)

Wat betekent kerst?

Ieder jaar vieren we het weer. Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar dingen die ik met regelmaat vier of herdenk verliezen soms de kracht van de essentie. Het wordt een riedeltje, een sleur, of op z’n minst een gewoonte. Dat kan ik hebben met verjaardagen, jubileumdagen, avondmaal in de kerk en christelijke feestdagen. Ik koester de traditie, maar het mislukt door de gewoonte soms de diepere betekenis te pakken. Reinier Sonneveld weet dingen vaak op zo’n manier te verwoorden, waardoor de betekenis uit de sleur wordt getrokken en scherp op mijn netvlies komt te staan. Zo ook in dit filmpje over kerst.

Kijktijd: 5 minuten (Tussen de kerstmusical en het kerstdiner door…).

How to throw a Christmas party

Elk jaar komen er een aantal christelijke muzikanten bij elkaar en dit collectief schrijft samen kerstnummers. Dit jaar staan deze nummers in het teken van alle vluchtelingen. Dit is een heel vervelend filmpje als je net aan het uitbuiken bent van een lekkere maaltijd, op de bank hangt en terug denkt aan de gezellige avond met vrienden of familie. Maar misschien moet je juist daarom wél dit nummer luisteren en de clip bekijken. (de tekst is te lezen als je klikt onder het fimpje op ‘meer weergeven’).

 Kijktijd: Ruim 3 minuten (Ongemakkelijke minuten, maar mijn inziens een must…).

Uitsmijters

Met vandaag: Hoe zou het kerstverhaal zijn gegaan als het niet 2015 jaar geleden gebeurde, maar gewoon nu, in deze tijd? Kerstmis draait steeds minder om Jezus. Hoe dat ontstaat wordt pijnlijk uitgebeeld in dit filmpje. Ik ken een aantal bedenkers van deze kerstcommercial. Ze vertelden mij enthousiast het idee. Het resultaat is wat mij betreft te gehaast, waardoor het niet goed uit de verf komt, wat jij? In het laatste filmpje van vandaag zien we een beroemde violiste. Vermomd speelt ze een nummer op een station. Do you see the gift? Deze vraag blijft hangen. Klik niet weg voordat ze haar verhaal verteld heeft over deze ervaring.

 

 

Lennert Streuper

Blogger at geloofsvoer.nl
Lennert is 35 jaar, getrouwd en vader van 2 zonen. Jarenlang jeugdleider geweest en hij gaat naar een evangelische gemeente in Deventer. Door de weeks begeleidt hij met veel plezier jongeren die niet volledig zelfstandig kunnen wonen. Daarnaast mag hij graag sporten, motor rijden of iets doen of kijken op een scherm. Het allerliefst zit hij met zijn vrouw of vrienden of zwager te bomen over het leven.
Lennert Streuper

Latest posts by Lennert Streuper (see all)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke maand onze blogs in je mailbox

copyright © geloofsvoer.nl - 2013-2018