geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog van Dick of Renco. Lees en leer met ons mee.

Linkvoer #2

Elke twee weken schotelen wij de beste linkjes voor uit andermans keuken. Van een snelle hap tot een complex hoofdgerecht. Van licht en luchtig tot herkauwen. Eén ding hebben ze gemeen: het is voer voor je geloof en ze zijn het proeven meer dan waard. Op het menu van Linkvoer staan deze week de eerste stappen (en het gestruikel?) van een vloggende kerkplanter, een vette kinderbijbel en een eeuwenoud verhaal met vernieuwende inzichten.

MissionR

Een vlog over het opzetten van een ‘soort van kerk’. In Zijn vlogs kunnen we Jan Wolsheimer volgen in zijn gepionier. We kennen Jan waarschijnlijk beter onder zijn twitternaam @eeuwigheid. Jan kan jou het beste zelf nieuwsgierig maken, en dat doet hij met deze quote op Facebook: “We gaan dus falen. Veel falen. Maar door vast te houden zullen er ook dingen lukken. Volg ons falen, ons struikelen, ons zwoegen en zweten via ons YouTube kanaal waar ik een vlog ben gestart rondom mijn gespartel in Amsterdam: Check

Kijktijd: Aan deze kerk wordt gebouwd in zo’n 5 minuten per vlog. (nog niet 1 pepermuntje…)

 

Bible for kids

Inderdaad. Een kinderbijbel. Maar dan wel in de vorm van een gave app waar mijn kinderen (4 en 6 jaar) gek op zijn. Heel veel Bijbelverhalen omgezet in animaties. Veel interactie, doordat er op van alles getouched kan worden. En zet de kinderen nou niet op de bank met hun eigen bijbel om vervolgens zelf lekker te chillen. Pak die mogelijkheid om actief mee te doen, zodat je wat vragen kan beantwoorden of belangrijke balletjes op kan gooien. Download de app hier voor de androidhouders en hier voor de applefans.

speeltijd: zo’n 8 minuten per Bijbelverhaal. (Ik voorspel echter: “Papa, mag ik er nog één doen?”) 

 

Rob Bell en het bizarre verhaal over een man in een walvis

Ik twijfel of ik dit wel moet gaan tippen. Rob Bell zegt interessante dingen en inspireert mij regelmatig bij het volgen van Jezus. Hij zegt echter ook regelmatig dingen waarbij ik me sterk afvraag of dat wel klopt. Er van uitgaande dat jullie prima zelf na kunnen denken, besluit ik dit gewoon te tippen. In deze twee artikelen neemt Rob je mee in het verhaal over Jona. Alhoewel ik dit verhaal kan dromen en ook de verschillende boodschappen op kan dreunen, geeft Rob toch vernieuwende inzichten en stof tot nadenken. Deel 1 en deel 2.

Leestijd: 3 + 4 minuten (reken maar uit…)

 

 

 

Lennert Streuper

Blogger at geloofsvoer.nl
Lennert is 35 jaar, getrouwd en vader van 2 zonen. Jarenlang jeugdleider geweest en hij gaat naar een evangelische gemeente in Deventer. Door de weeks begeleidt hij met veel plezier jongeren die niet volledig zelfstandig kunnen wonen. Daarnaast mag hij graag sporten, motor rijden of iets doen of kijken op een scherm. Het allerliefst zit hij met zijn vrouw of vrienden of zwager te bomen over het leven.
Lennert Streuper

Latest posts by Lennert Streuper (see all)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke maand onze blogs in je mailbox

copyright © geloofsvoer.nl - 2013-2018